Onze Club

Doelstelling van de club:

Het voornaamste doel van onze tafeltennisclub is recreatieve sport aan te bieden zodat sportievelingen zich (gratis) in een ontspannen en sportieve sfeer kunnen uitleven. Wij doen NIET aan competitie.

De club heeft een 50+ afdeling die op dinsdagnamiddag speelt, jeugd die op donderdagavond speelt en volwassenen die ook op donderdagavond speelt. Af en toe worden er vriendschappelijke wedstrijdjes gespeeld.

Historiek:

Onze tafeltennisclub is opgericht onder de voogdij van “’t Gympke” in 1987. Aangezien het na verloop van tijd het de bedoeling was om de verschillende activiteiten van “’t Gympke” een zelfstandig bestaan te geven zijn wij als zelfstandige club “T.T.C. Pipone” begonnen in 1990. Via een aansluiting bij de sportraad van Boutersem zijn wij een officiële club van Boutersem geworden en kunnen zodoende over subsidies beschikken. Wij stellen daarom onze club gratis open voor alle geïnteresseerden.

Gratis!

Aangezien ieder lid van de club zich gratis inzet, wij een democratische prijs van €0.60 – € 0.80 vragen voor een drankje of een koekje en wij subsidies krijgen van de gemeente Boutersem slagen wij er in om iedere deelnemer aan het OCK een aandenken te geven en dan (nog juist) een positieve cashpositie te behouden.

Bestuur:

Voorzitter: Yves Vanhoebroek
Penningmeester: Karin Prud'homme
Secretaris: Ann Borgers
Webknosselaar: Dany Aendenboom (+)

Waar?

U kunt ons elke week op dinsdagnamiddag of donderdagavond vinden in ‘Zaal Schuttersveld’, Schuttersveld 1, Boutersem-Neervelp. Dit is juist naast het kleuterschooltje van het landelijke en pitoreske Neervelp.

Activiteiten:

Iedere dinsdagnamiddag van 14 00 uur en donderdagavond, jeugd vanaf 19.30 uur, volwassenen vanaf 20.30 uur zijn er “oefenstonden”.
Tijdens deze ‘oefenstonden’ oefenen de spelers onderling tegen elkaar. Regelmatig worden er voor het plezier onderling wedstrijdjes gespeeld. Ook een dubbeltornooitje wordt regelmatig georganiseerd.

Aangezien wij goede contacten hebben met clubs uit de omgeving is het idee gegroeid om regelmatig een vriendenwedstrijdje te spelen tussen een aantal spelers van onze club en die van een andere club. Dit is enkel voor diegenen die wensen deel te nemen, er is geen verplichting. Dit doorbreekt de wekelijkse oefenstonden en men kan zich eens meten met anderen om te zien of je vooruitgang boekt in je spel.
Door het geringe aantal volwassenen wordt de organisatie wel op een laag pitje gedraaid.

Jaarlijks richten wij een “Open-Club-Kampioenschap” in. Dit tornooi is uitgegroeid tot een evenement waar reikhalzend naar uitgekeken wordt en waar iedereen zijn beste beentje (palletje) wil voor zetten. Ik vergelijk het met het tv-programma ‘de slimste mens’. In eerste instantie een ‘spel’ maar dat uiteindelijk door iedere deelnemer wil gewonnen worden.
Ook een x-aantal spelers van buiten de club kunnen deelnemen.